Oostburg haalt het landelijk nieuws!

Op vrijdag 29 april jongstleden is er omstreeks 21.00 uur een Engelse 500 ponder onschadelijk gemaakt in het centrum van Oostburg. Dit gebeurde op nog geen 200 meter afstand van Oorlogsmuseum Switchback.IMG_0410

Momenteel vindt er een vernieuwing van het centrum van Oostburg plaats om het dorp terug op de kaart te zetten. Aan dit laatste is, zonder dat het in de planning stond, inmiddels al voldaan. In de ochtend van vrijdag 29 april werd er tijdens graafwerkzaamheden een Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, het gaat hierbij om een 500 ponder. Deze vondst zorgde ervoor dat het Zeeuwse dorpje Oostburg het landelijk nieuws haalde.

Na het sluiten van de enkele gebouwen rond de vindplaats in de middag besloot de EOD om in de avond over te gaan tot ontruiming van een groot deel van het centrum. Binnen een straal van 200 meter, wat volgens enkele inwoners wel iets meer was, vond er een ontruiming plaats en moest iedere inwoner zijn woning verlIMG_0407aten. Hulpverleners verzegelden de gebouwen en verzochten de mensen om onderdak te zoeken bij vrienden of familie, indien dit niet mogelijk was kon men gebruik maken van het Zwin College, wat tijdelijke diende als een opvangcentrum.

De ontruiming vond plaats tussen 18.00 en 20.00 uur, omstreeks 21.00 uur werd de bom met succes ontmanteld en uit het gat getild. Binnenkort zal men de bom tot ontploffing brengen in een afgesloten terrein.

 

Facebook-Logo-Wallpaper-Full-HD1